Sátor a sikerhez

This is an example of a HTML caption with a link.

Sátraink

Partisátrak Óriás sátrak Pavilonok Raktársátrak

Sátorkínálat

Partisátor, party sátor Partisátor Ívelt sátrak Ívelt sátrak
Pavilonok Pavilonok Félköríves sátrak Félköríves sátrak
Bor sátrak Bor sátrak Csillag sátrak Csillag sátrak
Óriás sátrak Óriás sátrak Jaima sátrak Jaima sátrak
Raktár sátrak Raktársátor Emeletes sátrak Emeletes sátrak
 

A sátrak története - az első sátrak

Az első sátrak alkalmazása a nomád életmódot folytató népekhez köthető, gondoljunk csak a jellegzetes magyar jurtákra vagy a western filmekben látott indián sátrakra. A sátrak megjelenése az adott nép szokásaitól és a környezet kínálta anyagoktól függően alakult - a fával bőven ellátott területeket faanyag szolgáltatta a sátrak merevítő szerkezetének anyagát, míg a folyómelléki területeken letelepedő népeknél bambusz, nád és egyéb vízi növények adtak tartást a sátraknak. Míg a hűvösebb északi területeken, elsődlegesen vadászó életmódot folytató népeknél az állatbőrök, irhák adták a sátrak fedőanyagát, addig a melegebb vidékeken a növények levelei töltötték be ezt a szerepet.

Sátrak napjainkban

A technológia fejlődésének és az ezzel járó életmódbeli változásoknak köszönhetően, napjainkban a sátrak nem állandó életterül, sokkal inkább a nyaralás, szabadban történő megfigyelés átmeneti "fedezékéül" szolgálnak, illetve a nagyobb méretű sátrak alkalmi, ünnepi események és rendezvények szereplői. Egyes elmaradottabb országokban azonban a mai napig élnek olyan kisebb népcsoportok, törzsek, amelyek sátrakban élik le életüket.

A modern sátrak

A modern sátrak rudazata általában alumíniumból, üvegszálból, vagy acélból készül, a sátorponyva műanyag vagy textil alapú. Egy nagyméretű rendezvény sátor már komoly műszaki háttérrel rendelkezhet: igény esetén áramellátás, vízellátás, fűtés, légkondicionálás, világítástechnika kiépítése is megoldható benne.

Rendezvény sátrak

Rendezvény sátor rengeteg féle létezik ma már, a különféle típusú rendezvényekhez és a várható látogatószámhoz igazodva. Egy rendezvény sátor kiválasztásakor épp ezért a két legalapvetőbb szempont a méret és forma, ám ezen túlmenően számos egyéb szempont is mérvadó lehet.

A sátrak típusa

A különféle igényekhez és különféle funkciók ellátásához igazodva, a sátrak között több típusból választhat kínálatunkban. Hagyományos és rendezvény sátor választékunk:

Tanúsítványok

QMS Röder tanúsítvány

Röder tanúsítvány

Újdonság!

EQUITENT lovagló sátrak

Equitent lovagló sátrak

Copyright © 2011 Röder Magyarország

Jogi nyilatkozat | Impresszum | Kapcsolat | Hasznos oldalak | Sátor - Sátrak - Sátor gyártás